Makaron tagliatelle z sosem z sera pleśniowego i orzechami włoskimi

Szukacie pomysłu na szybki, wykwintny wegetariański obiad? Dobrze trafiliście! Dziś przychodzimy do Was z prostą ale przepyszną i pełną smaku propozycją na obiad lub kolację. Pyszny włoski makaron z kremowym sosem z sera pleśniowego, do tego chrupiące polskie orzechy a przygotowanie zajmie Ci tylko chwilkę! 

Makaron tagliatelle z sosem z sera pleśniowego i orzechami włoskimi - przygotowanie

Porcja dla 2 osób


1. Makaron gotujemy w dużym garnku, w osolonej wodzie, wg instrukcji na opakowaniu. Pamiętajmy, aby był al dente! 
2. W rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy szałwię i mieszamy. Dodajemy pokrojony w kostkę ser i mieszamy do momentu aż sery zaczną się rozpuszczać. Wlewamy mleko i dalej mieszamy.
Dodajemy orzechy, starty ser oraz pieprz. Mieszamy podgrzewając kilka minut.

Łączymy sos z makaronem, możemy przyozdobić całość płatkami migdałów lub listkami szałwii.

Kategorie