-
Suplementy diety
-
SUPLEMENTY
- ACAI
- ASHWAGANDHA
- AMIGDALINA (B17)
- ASKORBINIAN SODU
- BŁONNIK
- BURAK CZERWONY
- CHLORELLA
- CYNAMON CEJLOŃSKI
- CYTRYNIAN MAGNEZU
- CZARNUSZKA
- CZERWONA KONICZYNA
- CZOSNEK ALLINY I ALLIACYNA
- CZYSTEK
- DZIKA RÓŻA
- GOJNIK
- GRAVIOLA
- GUARANA
- JAGODY GOJI
- KARCZOCH
- KETONY (Z MALIN)
- KOLAGEN ORGANICZNY
- KORZEŃ MACA
- LECYTYNA SOJOWA BEZ GMO
- MŁODY ZIELONY JĘCZMIEŃ
- MORINGA
- MSM (SIARKA ORGANICZNA)
- OPC EKSTRAKT Z PESTEK WINOGRON
- OSTROPEST PLAMISTY
- PIPERYNA
- POKRZYWA
- SPIRULINA
- TRIBULUS
- WAPNO ORGANICZNE
- WĘGIEL AKTYWNY
- ZIELONY DETOX
- ACEROLA
- ADEK
- ŻURAWINA I PESTKI DYNI
- WITAMINY
-
SUPLEMENTY
-
Zdrowa żywność
- Kosmetyki
- Do domu
- Książki
- Promocje
- Nowości
- Bestsellery
- Współpraca
- Blog
Wyszukiwarka
Kategorie
Pożywna zupa z soczewicy z pieczarkami
Spis treści
Zupa z czerwonej soczewicy z pieczarkami
Soczewica to źródło energii - pozostawia uczucie sytości na dłuugie godziny, dlatego jest świetnym daniem na górskie wycieczki, bushcraftowe wypady czy po prostu długie deszczowe dni. Soczewica nie tylko świetnie smakuje, ale stanowi także dobre źródło białka i błonnika, dodatkowo rozgrzewa i jest bardzo tania.
Składniki:
Czerwona soczewica i pieczarki - Jak przygotować taką zupę?
Zacznij od dokładnego przepułkania soczewicy na sicie, później odstaw ją aby trochę wyschła. Następnie obierz ziemniaki, cebulę i marchewkę. Cebulę pokrój w kostkę, marchewkę oraz pieczarki w talarki i smaż wszystko przez kilka minut na 2 łyżkach oleju lub oliwy. Następnie dodaj soczewicę, przyprawy i zalej wszystko wodą lub bulionem w takiej ilości, aby warzywa zostały całkowicie przykryte.
Gotuj 1,5 godziny na wolnym ogniu, jeżeli wolisz kremowe zupy, możesz całość zblendować ręcznym blenderem. Podawaj z prażonymi ziarnami słonecznika, dyni lub grzanką.