Archiwa kategorii: Informacje

Askorbian Sodu

Askorbinian Sodu – Naturalne Źródło Witaminy C dla Twojego Zdrowia Askorbinian sodu to forma witaminy C, która dostarcza organizmowi cennych właściwości tego składnika. Jako sól sodowa kwasu askorbinowego, askorbinian sodu pełni ważną rolę w diecie. Dowiedz się, jakie korzyści płyną z jego stosowania, jak go używać i jakie ma zastosowania. Co to jest askorbinian sodu? Askorbinian sodu to połączenie kwasu […]

Siarka organiczna

Siarka Organiczna – Naturalne Wsparcie dla Twojego Zdrowia Siarka organiczna, znana także jako MSM (metylosulfonylometan), to naturalny związek siarki, który zdobywa coraz większe uznanie wśród osób dbających o zdrowie. Jest ona niezbędna do prawidłowego funkcjonowania wielu procesów w organizmie, a jej regularne stosowanie może przynieść liczne korzyści zdrowotne. Przekonaj się, jak siarka organiczna może wpłynąć […]

Ekologiczne rozwiązania dla opakowań żywności i suplementów diety

W obecnym czasie, kiedy temat odpadów jakie produkuje populacja Ziemii jest w czołówce i pali się nad nim alarmowe światło, warto zwrócić uwagę jakie rozwiązania można wybrać już dziś. Do analizy wybraliśmy możliwości zastosowania rozwiązań w domu jak również wybory dla konsumentów produktów związanych z branżą spożywczą. Zapraszamy!

Acerola + PRZEPIS

Acerola „Malpighia glabra”,jest niewielkiem drzewkiem, bardziej krzewem, którego owoce przypominają owoce wiśni – stąd też inna nazwa jako wiśnia Barbadosu, z taką różnicą, że rosną w otoczeniu wiecznie zielonych liści, na krzewach bądź drzewach nie przekraczających 6 metrów. Znana jest też po nazwami jak „Malpigia Granatolistna” czy „Nadgwiazdka Granatolistna”. Roślina ta pochodzi z Meksyku, jak również sięga ona zasięgiem Amerykę Południową i Centralną.

Witaminy – w jakich postaciach występują?

Witaminy to substancje organiczne, które uczestniczą we wszystkich podstawowych czynnościach organizmu, umożliwiając w ten sposób prawidłowe i naturalne funkcjonowanie całego ciała, jego wzrost, i co równie ważne, samopoczucie. Pierwotnie człowiek pozyskiwał witaminy z naturalnych źródeł: jedzenie roślinne, surowe, obfite w wszelakie dobroczynne wartości odżywcze, pokarmy odzwierzęce poddawane prostej obróbce termicznej, z ziół, z ziemii itd.

Obecnie człowiek odbiegł od tego nurtu na rzecz rozwoju cywilizacji i wygody konsumpcjonizmu. Co więc obecnie jest proponowane osobie z zapotrzebowaniem na witaminy?

Białko w diecie wegetariańskiej i wegańskiej – skąd je wziąć?

Zwolennicy diet roślinnych zewsząd słyszą, że prowadzi ona do niedoborów białka. Jest to mit powielany przez przeciwników roślinnego żywienia, ponieważ pełnowartościowe białko możemy dostarczyć sobie z wielu źródeł – strączków, zbóż czy alg. Dziś wyjaśnimy skąd czerpać białko w diecie roślinnej.