Mąka z płaskurki, 750g / Soul-Farm

Mąka z płaskurki, 750g / Soul-Farm

13,32 zł

(17,75 zł kg)

Ilość

Mąka z samopszy z polskich upraw - pradawne zboże idealne do wypieków. 

 

Polityka prywatności

 

Zasady dostawy

 

Zasady zwrotu i reklamacji

Mąka z płaskurki  z Polski, do wypieku chleba, 750g

Płaskurka, podobnie jak samopsza należy do prawdawnych odmian pszenicy. Na przestrzeni ostatnich dziesięcioleci nie została poddana tak wielu modyfikacjom genetycznym. 
Wypieki z płaskurki mogą posiadać lekko wyczuwalny, orzechowy posmak. 
Dzięki tzw "bankowi genów" gdzie przechowywane są prastare nasiona, udało się wznowić hodowlę płaskurki na polskich ziemiach. 

Źródło informacji: Denise F. Dostatny, Aleksander Ciępka, Wiesław Podyma, 2019. Obecne użytkowanie dawnych gatunków pszenic.

Mąka z samopszy wyśmienicie sprawdzi się przy wypieku chlebów czy naleśników. Można używać jej także do zagęszczania sosów.

Produkt wyhodowany bez użycia GMO

Produkt zawiera gluten!

Składniki: Mąka z płaskurki

Wartości odżywcze:

Wartość energetyczna: 1486 kJ/346 kcal

Białko: 13,66

Tłuszcz: 2,16

- w tym kwasy tłuszczowe: 0,42

Węglowodany: 70,9

- w tym cukry: 5,97

Sól: mniej niż 0,01

Masa netto: 750g

Data ważności i nr partii: zawsze na etykiecie

Kraj pochodzenia: Polska

Producent: Soul-Farm Maciej Foszcz

Informacja o alergenach: Produkt może zawierać śladowe ilości alergenów - seler, gorczyca, gluten, różne orzechy

Opis

Waga z opakowaniem w gramach
760

16 innych produktów w tej samej kategorii: