SCD ProBiotica 500 ml / SCD ProBiotics Polska

SCD ProBiotica 500 ml / SCD ProBiotics Polska

78,53 zł
Ilość

Pożyteczne mikroorganizmy w kompozycji ziołowo-roślinnej

 

Polityka prywatności

 

Zasady dostawy

 

Zasady zwrotu i reklamacji

SCD ProBiotica® 500ml / SCD ProBiotics 
Suplement diety
Certyfikat: GIS-BŻ-Ż-4230-1517-4/MM/09

Masa netto: 500ml
Data ważności: Na opakowaniu 

SCD ProBiotica® powstaje w procesie fermentacji kompozycji kilkunastu szczepów z gatunków pożytecznych mikroorganizmów oraz 19-stu ziół. Wybrane szczepy probiotyczne wzrastają w konsorcjum i w interakcji z innymi szczepami.

 Wybrane do kompozycji pożyteczne mikroorganizmy występują powszechnie w naturze i nie są modyfikowane genetycznie.

Sposób użycia: Wymieszać delikatnie przechylając pojemnik przed otwarciem. Przed podaniem wymieszać z sokiem lub wodą niegazowaną. 
Dorośli: 1 łyżka stołowa przed lub po posiłku
Dzieci powyżej 3 r.ż: 1 łyżeczka przed lub po posiłku

Składniki:
Woda niechlorowana, probiotyczne kultury SCD*, ekologiczna melasa z trzciny cukrowej, sól morska, koncentraty owocowe,  fruktoza, własna mieszanka ziołowo-roślinna, na którą składają się: owoc anyżu, korzeń lukrecji, owoc kopru włoskiego, liść bazylii, kwiat rumianku, korzeń trybuli, owoc czarnego bzu, nasiona kozieradki, korzeń imbiru, korzeń arcydzięgla, owoc jałowca, liść pokrzywy, oregano, natka pietruszki, liść mięty, rozmaryn, liść szałwii, ziele tymianku, ziele koperku oraz grzyby reishi.

Gatunki kultur pożytecznych mikroorganizmów: Bifidobacterium animalis, B. bifidum, B. longum, Lactobacillus acidophilus, L. bulgaricus, L. casei, L. fermentum, L. plantarum, L. lactis, Saccharomyces cerevisiae, Streptococcus thermophilus.

 Bakterie kwasu mlekowego ≥ 3,0 x 105 jtk/ml (max. 1 x 109 podczas wytwarzania)

Drożdże  ≤ 1,0 x 106 jtk/ml.

łyżka stołowa (15 ml) zawiera min. 4,5 x 106 bakterii probiotycznych
1 łyżeczka (5  ml) zawiera min. 1,5 x 106  bakterii probiotycznych    

Opis

Waga z opakowaniem w gramach
500

16 innych produktów w tej samej kategorii: