Herbatka owocowa
Zawartość opakowania:
Masa netto: 50 g
Składniki:
Owoc jałowca (Juniperi fructus) – 100%.
Wartość odżywcza 100g produktu. Energia 63kJ/15kcal. Tłuszcz: 0g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0g; węglowodany: 4,2g, w tym cukry: 4,2g; białko: 0g; sól: 0g.
Zastosowanie:
Do sporządzania herbatek jako uzupełnienie diety. Owoc jałowca ułatwia trawienie i działa moczopędnie. Owoc jałowca stosowany jest jako przyprawa (o pikantnym i lekko gorzkawym smaku) do mięs, dziczyzny, marynowania ryb, a także kwaszonej i słodkiej kapusty oraz buraków.
Sposób użycia:
Do sporządzenia naparów: 1 łyżeczkę rozdrobnionych owoców zaparzać wrzątkiem (200 ml) pod przykryciem przez 30 min., odstawić na 10 min. i odcedzić. Wypić w ciągu dnia porcjami 1-2 łyżeczki do posiłku.
Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
Przechowywać w suchym miejscu.
ZDN-HERB-124:2005
GTIN: 5903850003014
Producent posiada Zintegrowany System Zarządzania Jakością i Bezpieczeństwem Żywności ISO 9001, ISO 22000/GMP.
Producent: Herbapol w Krakowie SA