Herbatka ziołowa
Masa netto: 50 g
Składniki:
Liść babki lancetowatej (Plantaginis lanceolatae folium) – 100%
Wartość odżywcza 100g produktu. Energia 963kJ/ 230kcal. Tłuszcz: 4g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0g; węglowodany: 42g, w tym cukry: 6g; białko: 6,6g; sól: 0g.
Zastosowanie:
Babka lancetowata ma właściwości łagodzące jamę ustną i gardło. Wspomaga system odpornościowy. Wspomaga funkcjonowanie wątroby oraz trawienie, oczyszczanie organizmu. Ponadto stymuluje wzrost korzystnej mikroflory jelit i jako antyoksydant chroni przed działaniem wolnych rodników.
Sposób użycia:
1 łyżeczkę liści zaparzać wrzątkiem (200 ml) pod przykryciem przez 10-15 min. Pić świeżo przygotowany napar 1-2 razy dziennie.
Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
Przechowywać w suchym miejscu.
ZDN-HERB-177:2003
GTIN: 5903850011262
Producent posiada Zintegrowany System Zarządzania Jakością i Bezpieczeństwem Żywności ISO 9001, ISO 22000/GMP.
Producent: Herbapol w Krakowie SA