Czubryca czerwona – bałkańskie smaki w Twojej kuchni!
Czubryca (czubrica) to tradycyjna bułgarska przyprawa. Istnieje wiele odmian czubrycy, w naszym sklepie jest dostępna również w wersji zielonej.
To mieszanka ziołowa o intensywnym, ostrym smaku i ziołowym aromacie, w której przeważają cząber, chilli i kozieradka.
Czubryca czerwona – zastosowanie
Czubryca jest doskonałą aromatyczną przyprawą bardzo popularną w kuchni bułgarskiej. Głownie stosowana do przyprawiania dań mięsnych oraz dań z roślin strączkowych. Czubryca jest doskonale nadaje się również do przyprawiania wędlin i zup, dzięki czemu potrawy nabierają aromatu oraz smaku.
Sposób użycia: Dodaj szczyptę lub według upodobań do gulaszu, pieczeni, posyp biały lub żółty ser.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.