Migdały Kalifornijskie, duże, w całości 150g / Soul-Farm
Migały to inaczej nasiona migdałowca zwyczajnego.
Są pyszne, pełne smaku i aromatu. Pochodzą z Kalifornii, gdzie dojrzewają w odpowiednich dla siebie warunkach.
Migdały to popularny składnik bakalii, ciast i deserów. To właśnie z nich powstaje marcepan.
Migdały kalifornijskie z powodzeniem można wykorzystywać do tłoczenia oleju.
To pełnowartościowa przekąska, idealna do szkoły czy pracy.
Migdały mają szerokie zastosowanie w kuchni – można użyć ich do tłoczenia mleka roślinnego, prażyć, czy dodawać do wypieków. Kremowe zupy świetnie smakują posypane prażonymi, pokruszonymi migdałami. Są także wyśmienitym dodatkiem do sałatek czy dań śniadaniowych, takich jak musli, jogurty lub owsianki.
To źródło energii i niezbędnych kwasów tłuszczowych.
Masa netto: 150g
Kraj pochodzenia: USA
Data ważności i numer partii: zawsze na etykiecie
Produkt może zawierać śladowe ilości alergenów: soi, selera, sezamu, różnych orzechów, zbóż zawierających gluten.
Producent:
Soul-Farm Maciej Foszcz
Ul. Piłsudskiego 27
43-300 Bielsko-Biała