Siemię lniane to nic innego jak nasiona lnu. Od wieków są stosowane w kuchni, ze względu na swoje szerokie zastosowanie. Z nasion lnu możemy przygotować kleik, możemy spożywać je mielone lub w ziarenkach. Świetnie pasują jako dodatek do musli, jogurtów i płatków, sałatek, wypiekanego w domu pieczywa czy jako posypka na kanapki.
Siemię lniane należy zemleć świeżo przed spożyciem.
Propozycja przygotowania: 1 łyżkę siemienia lnianego zalać 3/4 szklanki gorącej wody. Odczekać kilka minut często mieszając do uzyskania kleiku. Pić 2-3 razy dziennie.
Składniki: siemię lniane brązowe
Masa netto: 200g
Data ważności i nr partii: zawsze na etykiecie
Kraj pochodzenia: Rosja/Kazahstan*
Producent: Soul-Farm Maciej Foszcz, Piłsudskiego 27, 43-300 Bielsko-Biała
Informacja o alergenach: Produkt może zawierać śladowe ilości alergenów – seler, gorczyca, gluten, różne orzechy
* Kraj pochodzenia produktu może się różnić w zależności od partii. Jeżeli chcesz wiedzieć skąd pochodzi aktualna partia zapytaj obsługę naszego sklepu: sklep@soul-farm.pl