Wiórki kokosowe z Indonezji, niesiarkowane, rozmiar medium 250g / Soul-Farm
Wiórki kokosowe można użyć jako samodzielną, pyszną przekąskę lub jako dodatek do ciast, deserów, wypieków, koktajli, sałatek. Stanowią doskonały element dekoracyjny np. wypieków. Świetnie smakują w połączeniu z musli czy płatkami, zalane wodą lub mlekiem.
Mają szerokie zastosowanie w kuchni roślinnej – można z nich zrobić np. mleko kokosowe, wegańską śmietanę lub twarożek.
Wiórki kokosowe stanowią źródło roślinnych tłuszczy, białka oraz błonnika, dlatego warto dodać je do swojej codziennej diety.
Prażone wiórki kokosowe to chrupiący, przepyszny dodatek do wszelkiego rodzaju kremów i lodów. Kokos jest także nieodłącznym składnikiem kuchni hinduskiej.
Do produkcji nie użyto żadnych substancji konserwujących, antyzbrylaczy czy barwników.
Składniki: wiórki kokosowe
Masa netto: 250g
Data ważności i nr partii: zawsze na etykiecie
Kraj pochodzenia: Indonezja
Informacja o alergenach: Produkt może zawierać śladowe ilości alergenów – seler, gorczyca, gluten, różne orzechy
Producent:
Soul-Farm Maciej Foszcz