Ashwagandha – indyjski żeń-szeń + PRZEPIS

Ashwagandha

Ashwagandha znana jako indyjski żeń-szeń, jednym z najważniejszych ajurwedycznych ziół.

Ciekawostka

Niektórzy oceniają smak Ashwagandhy jako trudny do spożycia, można ominąć ten problem stosując korzeń w proszku w kapsułkach.

Przepis na napój z ashwagandhą

  • 1 szklanka mleka roślinnego
  • 1 kopiata łyżeczka proszku Ashwagandhy
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • odrobiny startej laski wanilii (opcjonalnie)
  • 1 łyżeczka naturalnego słodzika (opcjonalnie)

Mleko podgrzać do ok. 50 st. C., dodać wszystkie składniki. Wymieszać dokładnie pozostałe składniki z mlekiem, najlepiej trzepaczką. Wypić najlepiej przed snem, zamiast tradycyjnego kakao. Smacznego!