Quinoa Komosa Ryżowa Czerwona 250g / Soul-Farm

Quinoa Komosa Ryżowa Czerwona 250g / Soul-Farm

8,12 zł
Ilość

Bezglutenowe złoto Inków!

 

Polityka prywatności

 

Zasady dostawy

 

Zasady zwrotu i reklamacji

Komosa Ryżowa Czerwona 250g / Soul-Farm


Komosa ryżowa nazywana jest inaczej ryżem peruwiańskim albo "złotym ziarnem Inków". Jest bogatym źródłem białka, zdrowych kwasów tłuszczowych, witamin i mikroelementów. Ze względu na dużą zawartość białka jest polecana osobom na diecie wegańskiej. 

Komosę ryżową wyróżnia duża zawartość flawonowidów, których inne zboża nie zawierają.W związku z tym komosa ma działanie antyoksydacyjne.
Komosa ryżowa jest uważana jest za roślinę bezglutenową, w związku z tym od lat jest polecana osobom nietolerującym glutenu w jedzeniu.
1024_768_quinoa-komosa-ryzowa-czerwona-luz1-s.png
Czerwone ziarna praktycznie nie pęcznieją podczas gotowania, zachowują twardość i chrupkość. Świetnie nadają się jako dodatek do sałatek, zup, jogurtów. Są bardzo dekoracyjne, mogą być pysznym i efektownym wykończeniem dania. 
Wartość odżywcza w 100g:
wartość energetyczna - 1489kJ / 353kcal
Tłuszcz - 6,1g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,7g
Węglowodany - 57g, w tym cukry 1,3g
Białko - 14g                            Sól - 0g


Sposób przygotowania:
Ziarna komosy należy dobrze wypłukać pod bieżącą wodą. Następnie gotować jak tradycyjny ryż, jednak nieco krócej, bo zaledwie 10-15 minut. Komosę gotuje się w proporcji 1:2 (1 szklanka komosy, 2 szklanki wody).

Masa netto:  250g
Składniki: 

komosa ryżowa (quinoa) czerwona 

Kraj pochodzenia: Peru
Kraj produkcji: Polska

Produkt
nie zawiera barwników
i konserwantów:

TAK

Informacja o alergenach:
Produkt może zawierać śladowe ilości (sezam, seler, migdały, różne orzechy).
Producent
Soul-Farm Maciej Foszcz 
ul. Janowicka 138
43-344 Bielsko-Biała
NIP: 547-106-50-59

Opis

Waga z opakowaniem w gramach
250

16 innych produktów w tej samej kategorii: